Miért cseréljünk abroncsot?

Miért cseréljünk abroncsot?

2019-04-29 16:47:42

Tagek:
gumi, gumicsere, nyárigumi, autógumi






2019-ben is elérkeztünk azokhoz a napokhoz, amikor az éjszakai átlaghőmérséklet sincs már 7 Celsius fok alatt. Napközben pedig kifejezetten meleg van, bőven meghaladjuk a bűvös kritériumszámot. Így aki erre várt eddig, nyugodt szívvel lecseréltetheti az abroncsokat. Aki még tovább várna, vagy akár kihúzná a téli szettben az idei nyarat, semmiképp ne tegye.

Miért is?

A téli és a nyári gumiabroncsok erősen különbözőek. A téligumi jóval lágyabb keverék, hamarabb felmelegszik, míg a nyári abroncsok a magasabb hőmérséklet elviselésére alkalmasak. A téli abroncs gyorsabb melegedése a nyári időszakban semmilyen előnyt nem jelent, sőt! A gyors felmelegedés okán sokkal hamarabb kopik, romlik az autó stabilitása, az üzemanyag költség pedig jelentősen nő. Rosszabb esetben a gépkocsi futóműve is rongálódhat, így mindent összevetve a spórolásból a végén inkább pénz kidobás lesz.

Két lehetőség áll előttünk tavasszal, az egyik, hogy a korábbi nyári garnitúrát tesszük vissza, a másik, hogy újat vásárolunk. A már használtnak akkor van értelme, ha nincs öt éves az abroncs, nincs elhasználódva, csak így lehet megfelelő a tapadása. Az új gumi előnye nem csak hogy biztosabb a tapadás, a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően egészen biztosan többet tudnak.

Sok biztosítónál elesünk a várt segítségtől is, ha nem az évszak szerinti szettel rójuk az utakat, hiszen nagymértékben szerepet játszik a fékút távolságában az abroncs.

Luxusautók biztonságos abroncscseréjét is vállaljuk!

http://komonyiszerviz.hu/hirek/aktualis-araink