Nem megfelelően vagy egyáltalán nem működő klímájával bizalommal fordulhat hozzánk.

A gáz és a fáradt észterolaj visszanyerését követően vákuumozzuk gépjárművét majd a folyamatot követően sikeres vákuumteszt esetén friss gázzal valamint észterolajjal feltöltve biztosítjuk az ÖN kényelmét és gépjárműve megfelelő működését.

Tekintse meg a munkafolyamatot, kattintson a videóra. "Ha eddig nem hitt a fülének higgyen a szemének."

Amit a klímatöltésről tudni kell:

Az autóklíma töltésénél először is tisztázni kell egy fontos tévhitet. Klímagáz rátöltést NEM SZABAD elfogadni.

Minden gépjárműnek megvan a saját hűtőközeg (klímagáz) mennyiségi előírása.

Tételezzük fel hogy ez 550g. Mikor rácsatlakozunk a géppel az autóra a mérő óra megmutatja, hogy mekkora a nyomás a rendszerben. A klímagáz hőre táguló gáz, ezért nem lehet meghatározni a pontos mennyiségét nyomás alapján a változó kinti hőmérséklet miatt. Ha rátöltésről beszélünk, akkor ebben az esetben, ha mégis megbecsüljük a mennyiséget és úgy saccoljuk, hogy az autóban lehet 150g gáz akkor 400g-ot töltünk a rendszerbe. De mi történik akkor, ha a rendszerben valójában 320g-gáz van, ha arra rátöltünk 400g-ot a rendszer túlterhelt lesz és nem fog megfelelően működni, de a mester munkadíját meg kell fizetni.

Szabályos és hiteles megoldás:

A klímagázt valamint a gázzal áramló észter olajat leszívjuk az autóból, majd a klímatöltő gép mérlege leméri milyen mennyiségű gáz volt az autóban. Ezek után a gép vákuumoz 20 percig ezzel biztosítva, hogy a rendszerben nincs több gáz és nincs rajta lyuk. Amennyiben a rendszeren szivárgást érez a gép, jelez, és nem engedi betölteni az adott hűtőközeg mennyiséget. Ha a klímarendszer megfelelő állapotú (nem ereszt) a gép a gépkocsi gyári adatbankja szerinti hűtőközeget, valamint a leszívott fárad észter olajnak megfelelő mennyiségű friss olajat betölti. A példa esetében 550g-ot. Ezzel az eljárással nincs esély a túltöltésre vagy az alultöltésre. A klímarendszer megfelelően fog üzemelni.

Miért fizetne többet, csak azért mert önnek más autója van?

Műhelyünkben nem csak klímatöltést, hanem klímajavítást is végzünk.

Amennyiben az autójára csatlakozva a mérőórán azt látjuk, hogy nincs nyomás nagy valószínűséggel a gépjármű klímarendszere szivárog, abban az esetben nitrogénes nyomáspróbát végzünk. Amennyiben a gépjármű megfelel a nyomáspróbának, feltöltjük a rendszert a fent leírtak szerint. Ha nem felel meg a nyomáspróbának, az ügyfél kérheti a hibafeltárást.

Megtalál minket Nyíregyházán!