Műhelyünkben nem csak javítunk és felújítunk, hanem új vízhűtők intercoolerek, klíma kondenzátorok, fűtésradiátorok rendelhetők valamint ezek tömb cseréjét is vállaljuk.

Milyen problémák adódhatnak az autó -mezőgazdasági- kamionhűtőnél?

Elszennyeződés

Fontos, hogy a hűtőket rendszeresen megtisztítsuk a külső és belső szennyeződésektől. Melegedést okozhat a vízhűtő külsejére lerakódott sár és kosz, melyet kizárólag szakszerűen szabad eltávolítani. Sokan úgy döntenek, inkább otthon oldják meg ezt a problémát, mellyel komoly károkat tudnak okozni a vízhűtő lamellázatában, ugyanis mosás közben a lamellák könnyen elhajolhatnak, így elzárva az átáramló levegő útját, nem is beszélve arról, hogy így nem tudják teljesen megtisztítani a hűtőt. A vízhűtők belseje is elkoszolódhat, ennek oka a fagyállóiszap kicsapódása, lerakódása, és a vízkövesedés ennek megelőzése érdekében a hűtőket 3-4 évente ki kell tisztítani és új (lehetőleg nitrit és foszfátmentes) fagyállóval kell feltölteni.

Különböző motorhibák miatt a rendszerbe olajszennyeződés, valamint tömítésdarabok kerülnek és rakódnak le.

Ebben az esetben a vízhűtőket darabokra szét kell szedni és a felületeket és a csőrendszert az olajtól és a szennyeződéstől mentesíteni kell.

A sérült autóhűtők

A sérült autóhűtőknél (belecsap a ventillátor) a csöveket új hűtőcsövekkel és új lamellázattal látjuk el.

Az elavult autóhűtők

Az elavult hűtők hűtőtömbjét kicseréljük valamint az után gyártottban nem kapható vízhűtők és fűtésradiátorok helyett tiszta rézből kívánság szerint újat készítünk.

Egyedi vízhűtők gyártása

Egyedi tiszta réz vízhűtők javítását is vállaljuk erőgépektől a motorokon át a versenyautókig.

Megtalál minket Nyíregyházán!